•  1-3 dages levering 
  •  Fragt 39 kr. 
  •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Kuglestød | Se ALT i Udstyr til Kuglestød -> Se Tilbud HER

(30 produkter)

Kuglestød

 

Hvad er kuglestød?

Kuglestød er en atletik-disciplin hvor det gælder om at støde en kugle så langt som muligt. Kuglestøderen står i en cirkel med en diameter på 2,13 m., hvorfra atleten skal støde en kugle. Det er imod reglerne at kaste kuglen; den skal stødes med en skubbende bevægelse.

 

Hvor kommer kuglestød fra og hvor gammelt er det? 

Kuglestød kendes fra 1500-t., da engelske artillerister i deres fritid konkurrerede om, hvem der kunne støde længst med kanonkugler. Om den engelske konge Henrik 8. siges der, at han var en fremragende kuglestøder. Vægten på kanonkuglerne var 16 pund (7,26 kg), identisk med vægten på de kugler, der i dag benyttes af mænd; kvindernes kugler vejer 4 kg. Der stødes fra en betonbelagt ring med en diameter på 2,13 m.

 

Atletikudstyr

Liga Sport er en ny spiller på markedet med atletikudstyr og nedenunder her kan du se vores udvalg til kuglestød fra det polske brand Polanik, hvor du finder kuglestød udstyr som træningskugler, konkurrence kugler, stativer til opbevaring af kugler, kugle tasker og meget mere.

 

Du kan købe disse online her på shoppen eller måske mødes vi til et atletikstævne, hvor Liga Sport tit er at finde i det jyske.

 

 

 

 

Sortér efter:

God teknik

Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse på at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have sat fart i kroppen og kuglen - altså ved brug af et tilløb, så for at blive en god kuglestøder kræves der en bevægelsesanalyse, da der er mange ting som kan blive forbedret og kuglestød er ikke kun få dem som er store og stærke, da det også skal kombineres med hurtighed, spændstighed samt en god teknik. 

 

Hvor langt støder man i kuglestød?

Verdensrekorden i kuglestød for mænd indehaves af en amerikaner med navnet Randy Barnes med et stød på 23,12 m fra 1990 og verdensrekorden i kuglestød for damer er på 22,63 og indehaves af en russer med navnet Natalya Lisovskaya fra 1987, hvor de danske rekorder indehaves af  Joachim B. Olesen med 21,61 m fra 2007 og Trine Mulbjerg med 16,80 m fra 2015.

 

Har sporten altid været ren?

Der er nogle gamle verdensrekorder, som ikke bliver lette at slå og og her er rekorderne som ingen kan slå 

 

Hvad vejer en kugle til kuglestød:

Det kommer an på alderen.

Her kan du se reglerne omkring hvad der skal stødes med.

 

Piger - 9 år                   Drenge - 9 år

2 kg                              2 kg

 

Piger 10-11 år              Drenge 10-11 år

2 kg                              2 kg

 

Piger 12-13 år              Drenge 12-13 år

2 kg                              3 kg

 

Piger 14-15 år              Drenge 14-15 år

3 kg                               4 kg

 

Piger 16-17 år              Drenge 16-17 år

3 kg                               5 kg

 

Piger 18-19 år               Drenge 18-19 år

4 kg                               6 kg 

 

Piger 20-22 år               Drenge 20-22 år

4 kg                                7,26 kg