•  1-3 dages levering 
  •  Fragt 39 kr. 
  •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Salming sætter standarden

Af Bent Bernardi Sørensen

Påskefrokosten lå tungt i maven, men himlen var blå, så alle sagde både tak for mad og ja tak til lidt motion ude på gaden, da værten kom med en favnfuld stave og et par plasticbolde - rigtige neonfarvede floorballbolde med huller.

De to hold var jævnbyrdige med en aldersfordeling fra 8 til 70 år, og stillingen var længe 2-2.

Temposkift i spillet skyldtes mere den veloverståede frokost end taktiske overvejelser.

Midt på banen blokerede jeg et langskud og måtte tage et par hurtige skridt for ikke at falde. Tilfældigt ramte jeg bolden med stavens skaft og kom forbi langskytten. Foran mig - i modstandernes mål - var nu kun banens eneste seriøse floorballspiller. Han var så forbløffet over mit høje tempo, der udelukkende skyldes, at banen skrånede nogle grader ned mod det mål, han vogtede, at han slet ikke nåede at reagere, da bolden efter en let og tilfældig berøring fra min stav trillede uden om ham og gennem målrammen.

Staven svingede jeg over hovedet, mens jeg hentede bolden langt nede af gaden.

 

Sammenligning med Salming
-  Selv Salming ville være misundelig, hævdede jeg overfor både modspillere og medspillere, inden spillet blev sat i gang igen.

-  Og hvem er så Salming? spurgte banens yngste. 

-  Salming var en ishockeyhelt allerede for 50 år siden. Han er på min alder, og jeg skal fortælle dig om ham, når vi har vundet den her kamp.

Ganske retfærdigt tabte vi 3-5, og mens vi delte to colaer, sagde knægten: 

-  Du lovede jo at fortælle om ham den anden gamle mand.

-  Nå ja! Salming var svensker. Anders Börje Salming hed han. Han boede langt oppe i Nordsverige - i lapland. Han var fra en lille by, der hedder Jukkasjärvi, og han tilhørte det oprindelig folk samerne, der lever af rensdyravl.

Anders Börje spillede ishockey. Han blev svensk mester to gange med Brynäs og flyttede i 1972 til Canada, hvor han i 16 år spillede back i flere end 1000 kampe for Toronto Maple Leafs og senere i nogle andre klubber. Han var professionel ishockeyspiller i 23 år og blev i 2008 valgt til århundredets ishockeyhold i verden. 

 

Tøj og sko til de ambitiøse
Uden for ishockeyhallerne skabte Ander Börje Salming en stor virksomhed, der laver sportshøj og -rekvisitter til mange idrætsgrene. Hans sko bruges af mange løbere og floorballspillere. 

Som ishockeyspiller ville Salming være den bedste, og sådan skulle det også være med hans tøj og sko. Salming-produkterne er kendte for deres behagelige pasform, for komfort, kvalitet og god bevægelighed. Man skal kunne mærke forskel, når man træner i Salmingsko og -tøj.  

VM i floorball for U23-mænd afvikles 26. - 30. april i Frederikshavn. Fra Europa deltager Sverige, Finland, Tjekkiet, Schweiz, Letland, Tyskland, Slovakiet, Polen og Danmark. De øvrige verdensdele er i gang med kvalifikationsturneringerne. Salming er med i turneringen både på og uden for banen i Arena Nord. 

Anders Börje Salming blev for få år siden ramt af nervesygdommen ALS, og han døde 24. november, 71 år gammel.  En af hans døtre, Bianca, født 1998, er mange gange svensk mester i atletik.

Shop de bedste produkter fra Salming | Ligasport.dk    

Billeder