•  1-3 dages levering 
  •  Fragt 39 kr. 
  •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.
Skridsikre sko med perfekt pasform giver succes på boldbanerne og forhindrer skader

Idrættens sikkerhedssko

Idrættens sikkerhedssko


Skridsikre sko med perfekt pasform giver succes på boldbanerne og forhindrer skader


Af Bent Bernardi Sørensen


Professionelle håndboldklubber mangler ofte en eller flere stamspillere i længere tid.

Årsagerne er enten graviditet og efterfølgende barselsperiode eller knæ- og andre ledskader.


Håndboldklubberne og -spillerne gør naturligvis et stort stykke arbejde for at undgå skader, der opstår på håndboldbanerne. Det samme gør gulv- og udstyrsproducenter.


”Her kommer Mutter med kost og spand”, lyder ofte i højttalerne, når der i løbet af kampe tørres sved af gulvet i danske håndboldhaller, for alle aktører ønsker et tørt og skridsikkert gulv at spille på. 

Håndbold er et intenst spil, og det høje tempo får spillerne til at svede, så det er umuligt at undgå, at der kommer våde plamager på gulvet - især ikke, når spillere væltes omkuld af modstandernes tacklinger.


Risikoen for at komme til skade ved at glide i sved er enorm og i værste fald er en skade invaliderende. Ledbåndsskader i fod- og knæled er almindelige, og korsbåndsskader er de værste.

Et overrevet korsbånd kræver en operation og ofte et halvt års genoptræning. Og den tid er ikke interessant for hverken spiller, arbejdsgiver / landshold eller fans.


Friktion mellem sko og gulv er afgørende for at undgå skader. Og også for at skabe de bedste muligheder for at score mål.
Der findes specialsko til alle idrætsgrene, og håndbold er ingen undtagelse.


Håndbold-VM 2023 i Sverige og Polen er heller ingen undtagelse. Skader skal undgås for at nå langt i turneringen og helst øverst på præmiepodiet.


Landsholdene har sko-sponsorer, som ikke nødvendigvis leverer spillernes favoritsko. Til gengæld er disse sko som regel de dyreste, når selvfinansierende håndboldspillere ønsker sig nye sko.

Svenske Salming-sko foretrækkes af mange spillere i hele Europa og i håndboldelskende nationer i Afrika, Asien og Sydamerika. Årsagerne er væsentlige - pasform, komfort og skridsikkerhed er nogle af dem.

Grundlæggeren af Salming-koncernen, Anders Börje Salming, var ishockeyspiller, og det er nærliggende at undre sig over, om skøjters skridsikkerhed har nogen betydning. Svaret er: Altafgørende. Skøjter, der ikke er slebet korrekt, gør det umuligt at bremse, skifte retning og i bedste fald stå fast, når et skud mod mål skal affyres.


Dét vidste Anders Börje Salming alt om, da han efter 23 år som professionel ishockeyspiller grundlagde sin virksomhed med rekvisitter til en lang række idrætsgrene.

På håndboldbaner - og for den sags skyld også mange andre boldbaner - handler spillets udvikling sig om afsæt, opbremsning og retningsskift. 


Pyt med en mistet bold eller et nederlag. Det er mere fatalt, hvis dårlige sko koster et læderet ledbånd eller en hjernerystelse. En lang genoptræningsperiode resulterer ikke altid i fuld og livslang førlighed.

 

Idrætssko med korrekt pasform er lige så vigtige som sikkerhedssko for bygningsarbejdere!


Salming er en af de få producenter, som Det internationale Håndboldforbund (IHF) anerkender. Salming er ikke landsholdssponsor ved Håndbold-VM 2023, men mange spillere, der ikke er underlagt klubsponsorater, foretrækker individuelt at træne og spille i Salming-sko.


Det største segment i Salmings sortiment er nu håndboldsko, som faktisk også kan bruges til andre former for idræt og som sko til almindeligt brug.


Sverige var i en årrække verdens bedste håndboldnation. Herrelandsholdet blev verdensmestre i 1954, 1958 (VM blev kun afholdt hvert fjerde år), 1990 og 1999 og vandt EM-guld i 1994, 1998, 2000 og 2002.

Frankrig har også vundet VM fire gange - i 2009, 2011, 2015 og 2017, og Danmark har vundet VM de seneste to gange - 2019 og 2021.
Der er stor prestige i at vinde VM tre gange i træk. fordi ingen har gjort det. Hvis Danmark ikke vinder i år, vil der gå mindst seks år, inden en nation kan kalde sig verdensmester tre gange i træk.