•  1-3 dages levering 
  •  Fragt 39 kr. 
  •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Skestorken, lærken og rygsækken

Et møde med en forvirret kvinde i et fugletårn førte til køb af en smart og praktisk rygsæk

Af Bent Bernardi Sørensen

En skeand var i søgeren på mit Nikon-kamera med 600 mm telelinse, og jeg sad og ventede på, at den skulle trække sit smukke hovedet op af vandet, hvor den snadrede efter føde til sig selv og sine sultne unger.

Det nye, dyre fugletårn på Værnengene i den sydligste del af Ringkøbing Fjord er et herligt sted for fugleentusiaster og andre, der vil nyde naturen.

Jeg troede, jeg var alene i tårnet, men pludselig spurgte en kvindestemme:

- Må jeg spise min madpakke her?

- Jeg vendte mig om, netop som skestorken løftede hovedet.

- Lærke, sagde stemmen.

- Nej, skestork, og nu gik jeg glip af årets foto, svarede jeg lidt irriteret.

- Undskyld. Nej, jeg ville bare præsentere mig. Jeg hedder Lærke og ville bare spise frokost her, hvis jeg må.

- Det kan jeg jo ikke forhindre dig i.

Jeg koncentrerede mig igen om fuglen, der i mellemtiden havde fået selskab af tre artsfæller. Himlen var blå, og kun en bogfinkes gentagne kalden hørtes.

Pludselig lettede de fire store, hvide fugle samtidig.

- Hold kæft, hvor er jeg dum! proklamerede Lærken. Højt. Alt for højt!

- Jeg svarede ikke, for jeg var jo enig med damen.

Hendes udbrud fik mig til at miste koncentrationen. Jeg så skestorkene flyve lige hen over tårnet på en lige række og med ens afstand imellem sig. Men desværre så jeg det ikke gennem kameraet.

Laks og strikketøj

Jeg besluttede at blive siddende lidt og være sur i håb om, at andre fuglemotiver dukkede op.

- Altså undskyld! Men jeg ER virkelig dum!

Jeg protesterede ikke. Lærken talte jo sandt.

- Jeg er kørt helt oppe fra Limfjorden, for jeg har fridag. Jeg er hjemmeplejer hos en gammel mand, der altid fortæller om Tipperne. Han har haft jagthytte herude, så nu ville jeg gerne se området.

- Det er da ikke dumt, sagde jeg og vendte mig mod plejeren.

Mit fotoudstyr lå spredt på bænken mellem os. Min fototaske er ikke stor nok til alle objektiverne.

Jeg overvejede, om jeg skulle fortælle damen, at området Tipperne kun er tilgængeligt onsdag og lørdag, så hun var kørt forgæves. Og hun skulle have svinget til venstre henne i T-krydset i stedet for til højre.

- Undskyld, at jeg forstyrrede. Jeg havde bare glædet mig så meget til turen. Jeg havde pakket rygsækken med et par lækre laksemadder, en lille flaske hvidvin og mit strikketøj.

- Det lyder da som en god idé.

- Ja, men se nu her, sagde hun og åbnede rygsækken. Hun rykkede sig lidt tilbage og tømte rygsækken og lagde en tyk kalenderbog, et plasticvisir, to pilleglas, en pose mundbind, nogle engangshandsker og til sidst en iPad på bænken. Det er rygsækken fra hjemmeplejen, jeg har taget med. Jeg har en privat mage til. Den står hjemme i køkkenet med frokost og strikketøj – og, ups! Dankort, kørekort og alt muligt. Den er virkelig praktisk, men det er totalt upraktisk at have to en, når der findes tre farvekombinationer.

Perfekt beskyttelse

Jeg sad og tænkte, at her var måske noget, jeg kunne bruge. Nej, ikke en hjemmeplejer, men en rygsæk, som denne sorte med blå felter – ID Laptop-rygsæk. Jeg bemærkede straks, at den var ekstra polstret. Et af de polstrede rum er egnet til en bærbar computer, men jeg så straks muligheden for at placerede mit kamera og objektiverne således, at de ville være beskyttet med slag og stød.

Jeg fik lov at prøve den kommunale rygsæk, og hele udstyret kunne faktisk være der, selv de ofte irriterende modlysblænder. De små dele – ekstra batterier, batterioplader, objektivfiltre og -dæksler var der plads til sækkens organiseringsrum. Også en fiks udgang til høretelefoner er der gennem rygsækkens forside.

Jeg besluttede straks at købe en ID-rygsæk og tog et billede af den for at kunne søge efter en forhandler.

Jeg flyttede de små ting tilbage til min fototaske og tog kameraet med den lange linse over skulderen.

Tom tank

Skestorkene var fløjet – sandsynligvis over til redekolonien på den lille ø Højsande ude i fjorden, hvor der er adgang forbudt for mennesker. Men Lærken fulgte efter mig ned ad tårnets vindeltrappe.

Jeg takkede for ideen om rygsækken.

- Jeg ved godt, at jeg har været dum, og det er ikke slut endnu. Jeg har jo langt hjem og har brug for at tanke bilen. Ved du, hvor der er en bank, jeg kan prøve at få til at hjælpe?

Jeg begyndte en forklaring, men fik så en idé.

- Hvis du har mobilepay, kan jeg hjælpe. Kør efter mig. Jeg kommer forbi en tank på vej hjem, så kan du tanke på mit kort.

Lærken fulgte efter, og jeg formidlede også en kontanthævning fra en bankautomat, så hun kunne købe en erstatning for den frokost, hun havde glemt hjemme i køkkenet.

Jeg kom også til at give hende et visitkort – i tilfælde af, at hun en anden dag havde lyst til at blive den første nogensinde til at sidde og strikke på Tipperne.

Kvajebøde

Jeg fandt hurtigt ud af, at ID-rygsækken kunne købes hos LIGA Sport i Ringkøbing i den anden ende af fjorden. Jeg bestilte den og fik den bragt nogle dage senere.

Jeg var i gang med at pakke fotoudstyr i rygsækken for at give skestorken endnu en chance for at blive fotomodel, da der kom en sms fra Lærken.

”Hej, Bent!

Tak for sidst! Du må gerne grine ad mig, for jeg har dummet mig igen. Jeg er i ”strikkeklub” med fire veninder, og vi skulle mødes i aftes. Jeg havde skrevet til dem om min fjollede dag i naturen, og de idømte mig en kvajebøde. Jeg skulle tage kage og portvin med i aftes, og det var fair nok, men igen havde jeg taget den forkerte rygsæk med – ja, du ved jo, hvad den indeholder.

Heldigvis havde jeg ikke langt hjem, så jeg kørte hjem for at bytte til den rigtige rygsæk.

Normalt når vi ikke at strikke ret mange masker på en mødeaften, men da jeg kom tilbage, var de fire andre i gang med pindene. De fnisede meget, men sagde ikke noget, mens jeg gik i gang med at anrette kage og portvin.

Det viste sig, at de strikkede et overtræk til hanken på min private rygsæk. Det er virkelig grimt med farver, der ikke matcher, og nogle tjavsede frynser. Men nu er jeg sikkert på, at jeg aldrig forbytter de to rygsække igen.

PS: Jeg tager ned til Tipperne på lørdag, så hvis du har lyst kan vi mødes. Jeg kan eventuelt tage kage og portvin med i rygsækken.

Hilsen Lærke.

Et par uger senere kom

ID laptop rygsæk.

Flot rygsæk i eksklusiv kvalitet med mange detaljer. Ekstra polstret rygstykke for bedre komfort. Polstret rum til laptop. Rum med to lommer til dokumenter. Organiseringsrum til telefon, nøgler, kuglepen m.m. SBS-lynlåse.

Mål: 45 x 35 x 16 cm.

Se selv rygsækken her fra Liga Sport