•  1-3 dages levering 
 •  Fragt 39 kr. 
 •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Hold varmen med det rigtige løbeudstyr til vintermånederne

Hold varmen med det rigtige løbeudstyr til vintermånederne

De kolde vintermåneder kan gøre det til en sej kamp at komme ud på løbeturen. For uden det rette tøj og udstyr kan det blive en kold fornøjelse. Heldigvis er der rig mulighed for at finde alt det udstyr, du har brug for, så du kan komme i gang med at forbedre din form og komme ud på de dejlige løbeture. For der er noget helt særligt ved at løbe i det kolde vejr, der giver dig et ekstra skud energi.

 

Men hvor skal man starte? Det hjælper vi dig med lige her. Vi giver dig en guide til, hvordan du finder løbetøj og løbeudstyr, der hjælper dig godt igennem vintermånederne, så du kan holde varmen. Vi forhandler løbetøj til mænd og kvinder, og det gælder alt fra en varm løbetrøje til vinterløbebukser og komplette løbesæt.

Hvorfor kræver det ekstra udstyr, når det er koldt udenfor?

Vintermånederne kommer altid med lave temperaturer, blæsevejr og sne, der gør det ekstra nødvendigt at pakke sig godt ind. Men selvom du løber dig til varmen, er det vigtigt at have den rette påklædning, når det er koldt udenfor. Med det helt rigtige løbeudstyr behøver kulden ikke være en hindring, og der er en god grund til at holde kroppen varm.

 

Vælger du at løbe i dit klassiske løbetøj, kan det komme til at koste dig dyrt på kontoen. Løb er en hård sport for kroppen, og dermed oplever kroppen en øget belastning ved træning. Det gælder både for høj- og lavintensitetstræning, hvor kroppen skal arbejde under en høj puls. Holder du ikke kroppen tilstrækkelig varm under dine løbeture om vinteren, kan det resultere i skader. Vi får nemlig langt nemmere skader, hvis vi løber med kolde muskler og led, der har en svækket bevægelighed og nemmere bliver overbelastet.

 

For at få den bedste påklædning, når det er koldt udenfor, bør du sørge for at erhverve dig:

 • Tre forskellige lag

 • Hue og handsker

 • En halsedisse

 • Vinterløbebukser

 • Tykke strømper.

 •  

Og hvad alt dette så betyder, gennemgår vi selvfølgelig for dig, hvis du læser med videre.

3 lag gør underværker

Der er mange forskellige formler på, hvordan du finder det bedste løbetøj og løbeudstyr til vintermånederne, men med tre lag er der ingen grund til bekymring. Som udgangspunkt er det en god idé at vælge tre forskellige lag, der hver især har sin egen effekt:

Det inderste lag

Tættest på kroppen er det essentielt med en langærmet løbetrøje i et elastisk og svedtransporterende materiale. Det sørger for, at du ikke bliver nedkølet på grund af sved på kroppen. I stedet holder det kroppen tør, så du hele tiden kan holde varmen. Her anbefaler vi en løbetrøje eller T-shirt, der passer til vejret.

Det midterste lag

Over din løbetrøje bør du vælge en trøje, der sørger for at isolere og holde godt på varmen. Her er der mange valgmuligheder, hvor det også er vind og vejr, der afgør det bedste valg. Du kan vælge en løbevest, der holder overkroppen tør og varm, eller en ekstra T-shirt ud over den anden. 

Det yderste lag

Yderst skal du vælge en løbejakke, der sørger for at isolere mod vind og vejr. Derfor skal din vinter løbejakke være vindtæt, og det er en stor fordel, hvis du også vælger en model, der er vandtæt. Det betaler sig også at vælge en løbejakke i et let materiale, så du får den fulde bevægelighed på løbeturen.

Vi har heldigvis et stort udvalg af vinterløbejakker til damer og herrer. Det samme gør sig gældende for løbetrøjer, der kommer med korte og lange ærmer, og hvor kvaliteten er helt i top.

Det vigtige løbeudstyr

Vinter betyder også, at du skal beskytte både hænder, hals og ører. Derfor finder du også forskellige huer, handsker og halsedisser hos os. Særligt halsedissen er essentiel for at lukke godt til omkring løbetøjet. Her finder du et halsrør, der har flere forskellige funktioner. Brug den om halsen, som hue eller som et pandebånd på løbeturen. Det kommer i et let materiale, der samtidig er svedtransporterende.

 

Huen skal altid sidde godt på hovedet for at få de bedste betingelser for et behageligt outfit. Du kan blandt andet vælge en stretch-hue, der er let og yderst bekvem på løbeturen. Det samme gør sig gældende for dine handsker, der skal sidde tæt og være designet til formålet.

De rette vinterløbebukser

Løbebukser til vinteren er en smagssag. Det afhænger ofte af din kropstemperatur under løb, om du har brug for vinterløbebukser, eller om du kan nøjes med et par heltårstights. I vinterhalvåret skal du dog altid vælge lange løbetights, som sørger for at varme benene godt op og samtidig have en funktion som ekstra kompression. 

 

Vil du have et ekstra lag, der kan lukke af for vinden, kan du vælge et par løbeshorts, som du kan tage ud over dine tights. Det giver dig nemlig den samme effekt, som det er tilfældet med den vindtætte løbejakke. På den måde er der fuld garanti for, at du kan holde varmen. Og er du mere til de løse løbebukser, finder du selvfølgelig også disse hos os.

Løbestrømper, der gør underværker

Selvom det kan virke en smule unødvendigt at investere i et par løbestrømper, er der alligevel god grund til det. Med et par løbestrømper fra Geyser får du et par strømper, der er anatomisk korrekte. De er produceret i polypropylen, der sørger for at stabilisere foden, samtidig med at det er svedtransporterende. Desuden slipper du for, at dine løbestrømper ruller i skoen, for det sker ikke med et par gode løbestrømper af høj kvalitet.

Hvad så med løbeskoen?

Har du allerede et par løbesko, er du good to go, når du vil ud på din løbetur til vinter. Så længe du har det rette løbetøj og løbeudstyr, er skoen en smagssag. Her er det vigtigste nemlig, at den passer til din fod og din løbestil. 

 

Trænger du til et par nye løbesko, finder du forskellige modeller til både kvinder og mænd fra Saucony her på siden. Saucony giver dig de bedste betingelser fra den allerførste løbetur, og du vil hurtigt mærke den sublime tilpasning og støddæmpning i skoen. Og det bedste af det hele er, at du får en fantastisk løbesko til en rimelig pris.

 

Når du skal vælge den rette løbesko, skal du kende til din løbetid. Her kan vi inddele løbesko i fire forskellige kategorier:

 • Neutral løbesko

 • Pronation løbesko

 • Natural løbesko

 • Trail løbesko.

 •  

Den neutrale løbesko er for dig, der ikke har tendens til at pronere, når du løber. Det betyder, at du har en mere neutral løbestil og derfor ikke har brug for ekstra støtte i svangen eller på ydersiden af din fod. Har du til gengæld til tendens til pronering, skal du sørge for at finde en løbesko med den rette støtte. Får du ikke fuld støtte omkring hele foden, kan du risikere overbelastningsskader efter kort tid.

 

Trail og Natural går ind under hinanden, og her får du en løbesko, der er beregnet til et mere kuperet terræn. Det betyder, at sålen er udstyret med gummidupper, der giver dig et mere fast greb på varierende underlag. Men bare rolig, for disse modeller egner sig selvfølgelig også til at løbe på asfalt og på grus.

Hvordan skal jeg træne?

Selvom du kan løbe året rundt, er der nogle ting, du bør tage højde for, når du rammer de kolde vintermåneder. Først og fremmest skal du altid supplere dit løbetøj med gode reflekser og lygter. Du finder alt fra en løbevest med reflekser og lys til små modeller, du kan sætte fast på dit løbetøj. På den måde er du synlig i trafikken og kan løbe med god ro i maven.

 

Stopper du på vejen, hvis du eksempelvis løber intervaller, kan det altid betale sig at have ekstra tøj med. Du bliver hurtigt nedkølet, når du står stille i vintermånederne, og med lidt ekstra tøj i bagagen kan du hurtigt smide et lag eller tage et ekstra på.

Vinterløb er sundt for både krop og sjæl

Selvom løb til vinter kan kræve et langt tilløb, er der altså en lang række fordele ved at udnytte det kolde vejr. Kulden er nemlig med til at sætte skub i din forbrænding, og du vil typisk forbrænde fem procent mere ved temperaturer, der er omkring frysepunktet. Derudover styrker du både dit immunforsvar og får dit ekstra D-vitamin, hvis solen skinner.

 

Den første sæson som vinterløber er samtidig noget helt særligt. Du vil nemlig opleve mere mennesketomme omgivelser, der kan give dig endnu mere ro under din løbetur. Vælger du den tidlige morgentur, har du både plads og godt overskud til at nyde løbeturen til fulde, for det lover vi dig for, at du kommer til. Vinterløb har tilmed en stressreducerende virkning, hvor særligt en løbetur i naturen med det samme får en indvirkning på kroppens stressniveau.

 

Så undskyldningerne skal du lede længe efter, og det gør vist heller ikke noget. Du kan nemlig finde løbetøj til vinter hos Liga Sport, og der er noget at vælge imellem. Vi har løbebukser til kvinder og mænd, vinterløbejakker, løbetrøjer og alt det andet, du har brug for. Så kan du nemt finde det perfekte løbesæt, der sætter skub i motivationen og holder dig varm på din løbetur. Men du skal vide, at en løbetur i det kolde vintervejr er stærkt vanedannende – for hele kroppen kommer til at elske det.