•  1-3 dages levering 
  •  Fragt 39 kr. 
  •  Gratis fragt ved køb over 499 kr.

Sådan finder du det helt rigtige fitnesstøj - Ligasport.dk

Sådan finder du det helt rigtige fitnesstøj

Fitness tøj er ikke længere bare én ting. I dag omfavner begrebet ”fitness tøj” rigtig mange underkategorier. Det indebærer blandt andet det tøj, du tager på ned i træningscenteret, men for mange dækker begrebet også over tøj, som du sagtens kan gå rundt i uden for fitnesscenteret. Det er nemlig blevet mere og mere populært at gå i fitness tøj til hverdag, og i dag er det også helt socialt accepteret at gøre netop dette. Og hvorfor ikke? Det er behageligt, og det ser smart ud. Derfor forhandler vi hos Liga Sport flere forskellige fritidssæt eller joggingbuks, hvordu selv kan vælge din overdel.

Denne sammensmeltning af fitnesstøj, som både kan bruges i og uden for fitnesscenteret, kan dog gøre det vanskeligt at finde ud af, hvilket fitnesstøj der egner sig bedst til det ene eller det andet. Herunder kan du læse meget mere om historien bag fitnesstøj, hvorfor vi i dag taler om det populære begreb ”athleisure”, og hvordan du vælger det perfekte fitnesstøj til dit formål, din krop og din træning. 

Hvad er fitness tøj?

Fitnesstøj, også kaldet sportsbeklædning eller aktivtøj, er i sin klassiske forstand tøj, som man tager på, når man skal være fysisk aktiv eller udøve sport. I mange sportsgrene er det helt almindeligt, at man bruger særligt tøj under udøvelse af sporten. Ofte for at beskytte sig eller have bedre bevægelighed og lignende. Fitnesstøj kommer af samme koncept og bruges som regel, når man skal i fitnesscenteret – det ligger også i selve ordet. 

I Danmark er fitnesscenteret blevet en utrolig populær måde at dyrke motion på. Måske fordi der altid er tørvejr og varmt i et fitnesscenter, eller måske fordi du her finder motiverende trænere og alt det udstyr, som du kunne drømme om at få brug for. Faktisk er det så populært, at der allerede i 2018, ifølge Idrættens Analyseinstitut, fandtes mere end 800 kommercielle fitnesscentre i Danmark. Med de seneste års store stigning i antallet af fitnesscentre og ligeledes brugere af fitnesscentre er det også meget naturligt, at efterspørgslen på tøj, der passer til denne form for fysiske aktivitet, er blevet større og større. 

Hvordan blev fitnesstøj til hverdagstøj? Den korte historie om atheleisure-wear

I dag er fitnesstøj blevet så populært, at du ser rigtig mange danskere hoppe i fitnesstøjet til hverdag – også selvom de ikke har planer om at tage ned i fitnesscenteret og svede. Fitnesstøjet, særligt træningstøj til kvinder, men også træningstøj til mænd, har gennemgået en stor forandring gennem årene for at være der, hvor det er i dag. Og hvor er så det? Det er i en tid, hvor træningstøj i højere og højere grad bliver en del af vores hverdags-outfit. 

Tilbage i 1800-tallet var sportstøj til kvinder ikke lavet til bevægelighed. I mange sportsgrene var træningstøjet meget tungt, og ofte bar kvinderne gulvlange og uhandy kjoler. Særligt tennis var en populær sport i 1890’erne. Her var det obligatorisk, at kvinder skulle spille i lange kjoler og en flot hat, hvilket ikke gjorde det særligt let for kvinderne at spille tennis.

I løbet af det 20’ende århundrede begyndte kvinders sportstøj at blive mere afslappet og i lettere materialer. Det skyldtes blandt andet, at de store modehuse begyndte at designe mere smart og funktionelt sportstøj til eksempelvis tennis. I 30’erne var det særligt shorts til træning samt trøjer med og uden ærmer, som blev et stort hit blandt både de kvindelige og mandlige sportsudøvere. Desuden blev nye materialer som lycra og nylon præsenteret i denne periode. Det betød, at flere sportsgrene pludselig blev langt lettere at udøve på grund af de lette materialer og smarte design. I 1970’erne gik det endnu videre, og sportstøj blev pludselig til en mærkevare på samme niveau som almindeligt modetøj. Det betød blandt andet, at det blev langt mere populært at investere i sportstøj fra bestemte mærker. Det betød også, at kvinder (og mænd) kunne bære lige det, de havde lyst til, under sport og fysisk aktivitet. 

Trenden er fortsat, og særligt de seneste 10 år er det gået stærkt. I dag er der kommet et begreb til, som startede i USA, men som også har fundet vej til Danmark. Det er ”athleisure”. Ordet athleisure er en sammentrækning af de to engelske ord ”atheletic” (atletisk) og ”leisure” (fritid). Det dækker over en trend inden for modebranchen, hvor tøj, der er designet til sport og træning, også bruges i andre sammenhænge. For eksempel i skole, på arbejde eller bare til en gåtur i byen. Kort sagt: Vi ser det overalt. 

Hvad er athleisure sportstøj?

Kort fortalt: Athleisure er tøj, som både er funktionelt, og som kan bruges til sport, men som samtidig er så moderne og stilrent, at det kan bruges i fritiden. Det er en trend, som er opstået, primært fordi mange unge mennesker lever en travl hverdag, men også en aktiv hverdag. Derfor er det vigtigt at have tøj, som kan bruges til begge dele. Mange store modehuse har derfor valgt at være en del af denne trend, og de laver kollektioner, hvor de bruger materialer og design, som ellers tidligere kun har været kendt inden for sportstøj og træningstøj. 

Sådan finder du det rigtige fitnesstøj for dig

Når fitnesstøj, træningstøj eller sportstøj (kært barn har mange navne) pludselig også er hverdagstøj, kan det godt være lidt svært at finde hoved og hale i, hvad for noget fitnesstøj der er det rette for dig, din krop, din sport og dine behov. Det vil vi gerne forsøge at hjælpe dig med at finde ud af. 

Når du er på udkig efter godt fitnesstøj, er der efter vores mening fem ting, du altid skal huske at undersøge, før du investerer i dit næste sæt træningstøj:

  1. Formålet

  2. Komforten

  3. Kvaliteten

  4. Udseendet 

  5. Prisen.

Formålet/præstationen

Det første, du skal afgøre, er formålet med dit træningstøj. Vil du gerne have et lækkert fritidssæt, som du kan vandre rundt i nede i det lokale supermarked, eller er du måske mere på udkig efter et godt sæt løbetøj? Det har stor betydning for, hvilket træningstøj du skal vælge. Noget træningstøj er nemlig skabt til bestemte sportsgrene, og det er derfor også ideelt til lige netop dette, mens noget træningstøj er skabt til hverdagsbrug, og det har derfor ikke nødvendigvis de kvaliteter, du er på udkig efter. Det kunne for eksempel være svedabsorberende træningstøj eller måske et par træningstights, som ikke må blive gennemsigtige ved særlige øvelser som squat eller lunges.  

Komforten

Nu har du valgt, hvad formålet med dit nye træningstøj er, så er noget af det vigtigste for valget af godt sportstøj, hvordan det sidder og føles på din krop. Hvis ikke du føler dig veltilpas i dit træningstøj, vil du heller ikke kunne fokusere 100 % på den sport, du er i gang med. Hvor nogle vil foretrække en behagelig jogginbuks, er andre mere til shorts eller tights. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas. Træningstøj, som sidder behageligt og flot, giver dig både en god bevægelighed og en god selvtillid oveni hatten. Det er en win-win situation. 

Kvaliteten

Der findes rigtig meget sportstøj, og også i meget varierende kvalitet. Det kan dog godt betale sig at gå efter fitnesstøj, som har en høj kvalitet. Kvalitetstøj til fitness kan nemlig være med til at gøre din træning langt bedre. Når du har lige præcis den bevægelsesmulighed og eventuelle beskyttelse, som du har brug for, er det også langt sjovere og lettere at være aktiv. Kvaliteten af dit fitnesstøj bør derfor være en høj prioritet.  

Udseendet 

For mange er det også vigtigt, hvordan fitnesstøjets design ser ud. Ligesom du ikke ville gå på arbejde i tøj, som, du ikke synes, var pænt, er der heller ingen grund til at gå i fitness i tøj, som du ikke føler dig smart i. I dag bliver fitnesstøj designet i mange forskellige former, farver og modeller. Derfor bør du også kunne finde fitnesstøj, som er lige dig. Dog sker det til tider, at udseende og evnen til at øge din præstation ikke går hånd i hånd, da nogle sportsgrene kræver helt bestemte typer af træningstøj. I sådant et tilfælde anbefaler vi, at du fokuserer på komforten først – selvom det selvfølgelig altid er rart at se godt ud samtidig.  

Prisen

Når det kommer til træningstøj, får du som regel, hvad du betaler for. Billigt træningstøj mister ofte sine kvaliteter og egenskaber hurtigere, og det tåler som regel mindre brug og vask, før det bliver slidt, end dyrere kvalitetstræningstøj gør. Dog er der undtagelser. For eksempel er nogle specifikke mærkevarer inden for sportstøj og fitnesstøj meget dyre, selvom kvaliteten ikke nødvendigvis er bedre end mange andre, billigere mærker. Brug derfor din sunde fornuft, når du køber fitnesstøj. 

Find dit fitnesstøj hos Liga Sport – masser af kvalitet for pengene

Hos Liga Sport er det vigtigste for os altid at sælge sportstøj og sportsudstyr af den højeste kvalitet. Derfor er det heller ikke nødvendigvis de dyre mærkevarer, der driver os, men de mærker og varer, som har den bedste kvalitet, og som giver vores kunder den største glæde ved deres sportsgren. 

Leder du efter fitnesstøj, finder du et bredt udvalg her hos os. Det er, uanset om du leder efter athleisure-wear (fritidssportstøj), eller om du søger træningstøj til en helt bestemt sportsgren. Tag et kig på vores webshop, og bliv inspireret. 

Vi har altid favorable priser her på siden. Derudover bør du være opmærksom på, at det billige fitnesstøj kan blive endnu billigere, hvis du eksempelvis køber et stort parti til dig og hele dit fitnesshold. Vi leverer nemlig både til private, til erhverv og til store og små sportshold – så muligheder er der nok af. 

Har du spørgsmål til vores online butik eller nogle af vores produkter, hører vi altid gerne fra dig på telefon +45 50 21 70 01 eller e-mail ligasport2017@gmail.com