Privatlivspolitik
  • 1-3 dages levering
  • Fragt 39 kr.
  • Gratis fragt ved køb over 499 kr.
VISA Electron MasterCard VISA JCB Diners ViaBill MobilePay ANYDAY Split

Børn og sport: Her er 5 sportsgrene, du bør prøve sammen med dine børn

oprettet d. under Nyt fra Liga Sport, Træning

Børn og sport: Her er 5 sportsgrene, du bør prøve sammen med dine børn

 

Der er nok ingen tvivl om, at motion er vigtig. Når du dyrker sport regelmæssigt, forbedrer det automatisk din sundhed, giver velvære og kan øge din livskvalitet. Sådan er det også for dine børn. Sport for børn er også særdeles vigtig, da den blandt andet stimulerer børns motorik, deres koordinationsevne og sikrer en god balanceevne, når de dyrker idræt.

Der findes rigtig mange sportsgrene, og der er en stærk tradition for sportsklubber og foreninger i Danmark, så der er stor sandsynlighed for, at du også kan finde en sport for dine børn. Her på siden kan du finde inspiration til fem gode sportsgrene, du med fordel kan præsentere for dine børn. Det kan være en god idé at bruge lidt tid på at finde den helt rigtige sport for dit barn, hvis du vil være sikker på, at motivationen for at dyrke idræt er helt i top.

 

 

Hvorfor er sport for børn vigtig?

Der er mange gode grunde til, hvorfor børn og sport er en vigtig kombination. Der er nok ikke nogen tvivl om de fysiske fordele ved at dyrke motion, men der er også en masse sociale aspekter. Når børn er med i en sportsklub, bliver de en del af et stærkt fællesskab, hvilket kan give en god portion selvtillid og gode venskaber. Det kan derfor have stor betydning for børns trivsel, når de bliver interesseret i en sportsgren.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn dyrker 60 minutters daglig motion. Uanset om minutterne bliver brugt på en fodboldbane, håndboldbane, danseskole eller et helt fjerde sted, kan du som forælder være sikker på at gøre noget rigtig godt for dine børn ved at sende dem til sport. Sport for børn er lig med masser af gode oplevelser og vigtige erfaringer, som dit barn kan have glæde af hele livet.

 

1: Gymnastik for børn – en populær sport for børn

Gymnastik er ofte et sikkert valg, når du er på udkig efter en god sportsgren til dine børn. Gymnastik er for alle legesyge børn, der er vilde med bevægelse. Det er ofte kombinationen af den rytmiske del og springdelen, som tiltaler børnene. Især på de yngre gymnastikhold fylder leg en del, så børnene får et trygt forhold til redskaberne. Hvis du har et barn med masser af vovemod, kan gymnastik være et godt valg, da der virkelig er mulighed for at prøve grænser med springgymnastik. Her har børnene ofte mulighed for at prøve lidt vildere spring, hvilket garanteret vil være et hit hos springlystne børn.

Gymnastik er god for børn, da den udvikler deres balance, motorik og kropskontrol. Gymnastik udvikler hele kroppen. Hos mange gymnastikforeninger har du også mulighed for at dyrke sporten sammen med dine børn. Disse familievenlige far-mor-og-barn-hold er gode træningsoplevelser for hele familien. Her træner hele familien sammen, hvilket er en helt unik måde at være sammen med dine børn på.

 

 

2: Fodbold for børn – god motion for krudtugler

Fodbold er en sund motionsform for dine børn. Denne sportsgren forbedrer børnenes kondition og muskelopbygning, og så bliver man bare i rigtig godt humør af at spille fodbold. For mange børn starter fodbold med leg, og det kræver i virkeligheden ikke andet end en bold og en kammerat at spille med. Børnefodbold har til formål at udvikle børnenes individuelle fodboldfærdigheder, så de får en motivation til at øve sig og blive bedre. Fodbold er også ofte kendt for at skabe gode relationer gennem en stærk klubfølelse.

Når børn går til fodbold, er der også tit mulighed for at deltage i forskellige stævner og kampe, som typisk kan være en stor drivkraft for de små spillere. Her vil børnene let kunne finde forbilleder i eksempelvis Christian Eriksen eller Nadia Nadim, som er nogle af tidens helt store stjerner.

 

3: Håndbold for børn – boldspil og bedste venner

Håndbold er et hit for børn, der gerne vil have det sjovt, score mål og være sammen med vennerne. Jo ældre børnene bliver, jo mere fokus vil der være på taktik og spil. Når børnene er mindre, er der mere fokus på legen, så de bevarer lysten og motivationen til at spille håndbold. Børnehåndbold handler blandt andet om bevægelsesglæde, så børnene får lyst til at gøre sig umage og lære om håndboldens mange facetter. Hvis dit barn elsker at have en bold i hænderne og spæne rundt på en bane, er håndbold formentlig den helt rette sportsgren.

Til børnehåndbold bliver alle en del af spillerne, og den gode kamp er ofte langt vigtigere end selve resultatet. På de mindste hold er der typisk ingen faste regler, men derimod en række retningslinjer, så børnene gradvist får sporten ind under huden. For de større børn er der fokus på dynamik og masser af afslutninger. De lærer om begreber som skud på mål, seksmeterlinje og returbold – alt sammen noget, de formentligt kender fra de store håndboldkampe på TV.

Uanset hvilken sportsgren dit barn finder interesse i, er det vigtigt at have det rette sportstøj. Håndboldtøj til børn og fodboldtøj bliver ofte udleveret i forbindelse med træning og kampe, men ellers skal forældre typisk selv ud at finde sportstøj til deres børn. Hos Liga Sport kan du altid finde et stort udvalg af fashion til børn. Her finder du eksempelvis forskellige T-shirts og sweatshirts af høj kvalitet, så dine børn kan være rigtig godt klædt på til al slags sport. 

 

 

4: Dans for børn – høj musik og højt humør

De fleste børn elsker at danse til musik. Hvis du har et barn, der bare ikke kan stå stille, når musikken spiller, bør du overveje at finde en danseskole. Dans er fantastisk for børn, da den styrker deres motorik, og de lærer at begå sig blandt andre mennesker. Dans for børn er også med til at give en særlig kropsbevidsthed, og de har ofte mulighed for at prøve kræfter med mange dansegenrer. Børnedans er også særlig godt til at hjælpe med at opbygge selvværd, sociale bånd og sammenhold med andre børn.

Dans kan også være med til at styrke børns kreativitet gennem musikken og bevægelserne. På nogle af de mindste hold har mor og/eller far også mulighed for at danse med. Der er fokus på motion og sjov med dansen, og til gengæld kan du få en sjov, nærværende dansetime med dit barn.

 

5: Badminton for børn – sjov sport for børn i alle aldre

Den sidste sportsgren, der ofte er et populært valg blandt børn, er badminton. De helt små vil blive introduceret til sporten gennem forskellige lege, så de får et naturligt forhold til både ketsjer, fjerbolde og kegler. Herefter vil de blive introduceret til forskellige teknikker og slag, og der er virkelig mange gode udviklingsmuligheder inden for badminton. Til badminton har du også mulighed for at deltage i forældre-barn-badminton, hvor forældrenes rolle primært er at bidrage til, at børnene får en god oplevelse med sporten.

Badminton for børn er ofte en kombination af badminton og motorisk leg. Gennem en legende tilgang forventes børnene at bevare lysten og motivationen til at spille badminton i lang, lang tid. Sporten er både sjov, udviklende og udfordrende, og børnene vil lære forskellige bevægelsesmønstre, der er en vigtig del af den motoriske udvikling. Badminton er sjov motion for børn, der gerne vil have sved på panden, samtidig med at de har det sjovt.

 

Børn og sport – hvordan vælger jeg den rigtige sportsgren til mine børn?

Når du skal vælge en sportsgren til dit barn eller dine børn, kan du med fordel tage udgangspunkt i deres temperament og personlighed. Det er vigtigt at have et realistisk billede af, hvad dit barn rent faktisk har lyst til at gå til, hvis det skal have glæde af sporten. Heldigvis kan man i langt de fleste sportsklubber få en gratis træningsgang, så dit barn har mulighed for at prøve af, om eksempelvis dans, fodbold eller badminton er det helt rigtige valg.

Tag en snak med dit barn om, hvilken sportsgren han eller hun ønsker at gå til. Mulighederne er mange, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken sport for børn dit barn kan gå til.

 

Kom godt fra start med idrætstøj til børn

Sportstøj er en stor del af dit barns generelle sportsoplevelse. Du kender det formentlig fra dig selv, hvordan den helt rette T-shirt eller shorts kan påvirke, hvordan en træningstime har været. Sådan er det også for børn. Idrætstøj til børn er designet til bevægelse, så dit barn vil opleve, at det er nemt at dyrke sport i. Nogle sportsgrene stiller også krav i forhold til fodtøj og andet udstyr, men i første omgang er det vigtigste blot at have den rette beklædning. Hos Liga Sport kan du også altid finde et sortiment af håndklæder, der er et musthave, når dit barn går til sport.

Hvad end valget af sport for børn er faldet på gymnastik, fodbold, håndbold, dans, badminton eller noget helt sjette, kan du være sikker på, at du gør noget rigtig godt for dit barn – både fysisk og socialt.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar